2011. szeptember 17., szombat

History of the Trend: Trench Coats

Egy klasszikus ballonkabáttal mindig letisztulttá teheted a megjelenésed.

Pont most olvastam egy cikket a legújabb Glamourban a ballonkabátok - más néven a trencskó történetéről. És gondoltam, mivel ez úgyis egy olyan alapdarab, ami (majdnem) mindenki ruhatárában megtalálható, írok egy posztot róla.:)

A ballonkabát stílusos, funkcionális és a tökéletes rétegelő ruhadarab az átmeneti időben (ősz, tavasz). Ha érdekel ennek az időtálló, örökké trendi kabátnak a története, olvass tovább!

A ballonkabát története

Ikonikus darab a Burberrytől.

  • A mai napig egy vita áll fent a két híres brit divatház - a Burberry és az Aquascutum között. Mindketten azt állítják, hogy ők találták ki először ezt a fazont. De azt el kell ismerni, hogy az anyagot, amit a manapság is a legtöbb trencskóhoz használnak, azt Thomas Burberry találta fel az 1870es években.
  • Tekintet nélkül arra, hogy ki volt a ballonkabát 'igazi atyja', az Aquascutum és a Burberry is gyártotta ezt a fazont katonai célokra mindkét világháborúban, mivel az anyaga lehetővé tette a rossz időben való viselését is. A katonákat melegen és szárazon tartotta, és a kis zsebek lehetővé tették kisebb dolgok tárolását.
  • A ballonkabát tényleg időtálló. Sosem lehet megunni, minden szezonban más és más dolgot újítanak, változtatnak meg rajta. De a klasszikus fazon is ugyanúgy hordható.
Miért szeretjük még mindig ezt a trendet


A ballonkabát kiállta az idő próbáját. A klasszikus szabása utánozhatatlan, egyből kiegészít és összeszedetté tesz bármilyen outfit-et. Itt van három ok, amiért egyből helyet kellene csinálnod egy trencskónak a gardróbodban:
  • Bármilyen idő lehet, ez a kabát helytáll.  A legjobb dolog a trencskóban? A szabása és az anyaga minden szezonban hordhatóvá teszi és bármilyen alkalomra felhúzható. 
  • Gardrób-klasszikus. Mindenképpen megéri a befektetést, hiszen akár 10-20 év múlva is felhúzhatod. Sőt, az idővel talán csak jobban fog kinézni a kabát! ;)
  • Ikonikus. Audrey Hepburntől, Jackie Kennedyn át, Kate Mossig mindenkinek van/volt egy ilyen darabja.
Outfit Ideas 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...